Plesz Dóra előválasztási képviselőjelölt

a Momentum Mozgalom jelöltje,
a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd Magyarországért Párt támogatásával

31 éves német- és magyar mint idegennyelv-tanár vagyok, egyetemi alapképzésem Pécsett német-francia szakon, majd tanári mesterképzésem az ELTE német- és magyar mint idegennyelv szakán végeztem, emellett gazdasági levelezőképzésben szereztem felsőfokú bizonyítványt. Eddigmultinacionális környezetben valamint magántanárként dolgoztam, jelenleg is egyéni vállalkozóként magyar és német nyelvet tanítok, fordításokat vállalok és lektorálok. Szabadidőmben is folyamatosan képzem magam, nyelveket tanulok, jelenleg az ötödik idegen nyelvemet kezdtem el, és a zenei képzésemet, a klasszikus ének-tanulmányaimat is folytatom. 

Zalaegerszegen születtem, általános iskolába az első négy évben az Ady Endre Művészeti Általános Iskola és Gimnáziumba, ének-zene tagozatra jártam, ami alatt már 5-6 évesen be tudtam kapcsolódni a város kulturális életébe, hiszen iskolai és zeneiskolai kórusunkkal már ekkor rendszeresen felléptünk városi rendezvényeken, kórustalálkozókon. 5. osztályban sikeres felvételem után a Zrínyi Miklós Gimnáziumban érettségiztem nyolcosztályos gimnáziumban kitűnő eredménnyel, ezalatt pedig végig a zalaegerszegért díjas Canterina kamarakórus tagja voltam, ezzel a kórussal országos és európai szintű ismertséget is szereztünk a városnak. 1995-2009-ig vettem részt zenei képzésben (zongora, kamarazongora, kamaraének, majd magánének tanszakon, valamint szolfézsversenyeken), számos alkalommal léptem fel magán- és kóruskeretek között eközben is a Városi Televízióban, valamint a Városi Hangverseny- és kiállítóteremben, ide, a „Zsinagógába” szinte már hazajártam. 

A választókerület másik nagyobb központjához, Lentihez is erősen kötődöm, gyerekkorom óta minden nyarat szeretett nagyszüleimnél töltöttem, valamint édesanyám révén, aki Lentiben nőtt fel, szintén a mai napig kötődöm Lentihez, és a környező falvakhoz.  

Aktívan részt veszek a politikai életben budapesti és vidéki szinten egyaránt, a politikával azért kezdtem el foglalkozni, mert kamatoztatni szeretném képességeimet és tudásomat, és részt szeretnék vállalni a kormányváltásban, hozzá szeretnék járulni minden lehetséges eszközzel ahhoz, hogy 30 év után immár tényleges változás állhasson be az ország állapotában, legyen szó bármely területről. 

Programom is sokrétű, abban alapvetően a kisvállalkozások támogatása, a közlekedés, az oktatás és az egészségügy fejlesztése, és az alacsony keresetűek, valamint az alacsony nyugdíjjal rendelkezők helyzetének javítása van a középpontban.

A kistelepüléseken az őstermelőket érdemben kell segíteni, ezért olyan támogatási rendszert alakítunk ki a kisvállalkozásoknak és  kistermelőknek, amely segítségéveltermékeiket, terményeiket a legnagyobb hozzáadott értékkel juttathatják el a vásárlókhoz.

A közlekedéssel kapcsolatban célom, hogy a megye bármelyik részéről bármikor egy óra alatt be lehessen jutni a legközelebbi nagyvárosba. Ezt kisméretű és igényvezéreltautóbuszok működtetésével képzelem el.

Modern európai oktatást szeretnék, ahol a diák van a középpontban. Fontos, hogy ez a kistelepülések diákjainak ugyanúgy elérhető legyen, mint a városok intézményeinek. 

Az egészségüggyel kapcsolatban jobb időgazdálkodással és szervezéssel több ember, kevesebb várakozással juthat ellátáshoz, fontosnak tartom a digitális háziorvosi szolgáltatásokat bevezetését és azt, hogy megoldjuk az idős emberek háztól házig való utazását.

Kampányom során folyamatosan járni fogom a választókerület településeit, szeretnék minél több álazsóval is személyesen találkozni és közvetlenül meghallgatni az őket érintő problémákat és kérdéseket.

További információk:
Plesz Dóra a Facebokon


Kapcsolódó oldal:
Előválasztási jelöltek Zala megye 1. választókerületében