Dr. Paksy Zoltán előválasztási képviselőjelölt

a Lehet Más a Politika képviselőjelöltje

Történész, főlevéltáros

Kedves Barátaim!

Talán sokan ismertek, ismernek, hiszen 20 éve foglalkozom Zala megye történelmével, sok cikkem jelent meg a helyi sajtóban, rengeteg konferencián, előadáson számoltam már be kutatási eredményeinkről, munkahelyem a Zala Megyei Levéltár is rendszeresen szervez ilyen rendezvényeket. 2000 óta vagyok a levéltár tudományos munkatársa, történész, főlevéltáros. Biztos van, aki nem tudja, ezért elmondom, hogy a levéltárban a magyar történelmi múlt iratait őrizzük, a középkori oklevelektől napjainkig gyűjtjük, őrizzük és feldolgozzuk a hivatalos iratokat, dokumentumokat és tervrajzokat. 

10 éve foglalkozom politikával is, aktív résztvevője vagyok a helyi közéletnek, 2014 és 2019 között Zalaegerszeg város önkormányzati képviselője is voltam, s jelenleg is ellenzéki tagja vagyok az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának. Két nagy fiam van, akik Zalaegerszegen, gimnáziumban tanulnak.

Sokan kérdezik, hogy miért foglalkozom a tudományos munka mellett (ami a szenvedélyem is) a politikával? A válasz egyszerű: azért, mert ami ma Magyarországon történik, az már minden szempontból elfogadhatatlan. 2010-ben a hazánk olyan irányt vett, amelyről sose gondoltuk volna, hogy még a mi életünkben bekövetkezik. Ma már Magyarország nem demokratikus jogállam. A magyar társadalom vagyonának, s főként az Európai Unióból érkező gigantikus pénzeknek egy igen jelentős része átkerült Orbán Viktor néhány hűséges embere vagy családtagja kezére, s ebből az egész országot leuraló, hatalmas gépezetet működtetnek, amelynek a kizárólagos célja az emberek agymosása által a Fidesz hatalomban tartása. 

Primitív, de hatásos félelemkeltő propagandával a Fidesznek mára sikerült a magyar társadalmat teljesen megosztani, a gyűlölködés a mindennapok részévé vált.  Ha azt kérdezzük, hogy mit is jelent ma a politika Magyarországon, akkor biztos vagyok benne, hogy mindenkiben ez a három szó fog elővillanni: korrupció, gyűlölet, félelem. A kormányzat egész működése a korrupcióra épül, megvadított híveik pedig gyűlölnek minden ellenzékit, sok ember pedig csöndben van, mert félti az egzisztenciáját. És én nem akarok ilyen országban élni. 

Ennek van alárendelve az ország gazdaságpolitikája is. Ma Magyarország a nyugati multik összeszerelő üzemévé vált. Orbán gazdaságpolitikájának a lényege ugyanis az, hogy beterelje a magyar embert a futószalag mellé. Ezt a célt szolgálta az egyetemek költségvetésének a csökkentése, a rabszolgatörvény behozatala, a magyar kisvállalkozásokkal szemben a nagy multik milliárdokkal való folyamatos támogatása (stratégiai szövetség címén) és sorolhatnánk. És ezzel nem az a baj, hogy vannak ilyen munkahelyek, hanem az, hogy ezzel párhuzamosan megfojtottak minden kreativitást, vállalkozó szellemet, minden alulról jövő kezdeményezést. Azoknak a honfitársainknak a jó része, akik így gondolkodnak, már külföldön vannak. 

És a helyzet tovább romlik. Most már látható, hogy egy ország, amelynek a vezetése beúszik a szürke zónába, tele van homályos, korrupciógyanús üzelmekkel, egyre mélyebbre süllyed. Itt ilyenkor már nincs megállás. Napjainkban Oroszország és Kína, ez a két félelmetes nagyhatalom éppen hídfőállást épít ki hazánkban az Európai Unió ellen. Ezt óriási veszélynek látom.

Azért indulok el most az ellenzéki előválasztáson, mert a személyem garancia a változásra. Az előválasztáson az ország minden választókerületében ki kell választani a legalkalmasabb személyt. Most nem a pártot kell nézni, hanem azt, hogy olyan ellenzéki jelöltünk legyen, aki kellően alkalmas és felkészült. A Fidesz jelöltjei ellen minden választókerületében fel kell venni a harcot és az utolsó pillanatig küzdeni kell. Úgy érzem, hogy a személyem ilyen, és egyben garancia a változásra. Mert szükség van a változásra, ez így nem mehet tovább. Szükség van rá, hogy tovább már ne a korrupció, a gyűlölet és a félelem határozza meg az életünket. 

További információk:
Dr. Paksy Zoltán a Facebokon


Kapcsolódó oldal:
Előválasztási jelöltek Zala megye 1. választókerületében