Dr. Csidei Irén előválasztási képviselőjelölt

a Demokratikus Koalíció jelöltje

Születési hely, idő
Acsád, 1954. október 8.
Foglalkozása
orvos, egészségügyi szakmenedzser
Családi állapota
házas
Iskolái
Pécsi Orvostudományi Egyetem, SOTE Egészségügyi Menedzserképző

Fiatalkora

1954-ben született a Vas megyei Acsád községben. Szülei munkásemberek voltak. Egy nővére 2018-ban hunyt el. 1973-ban érettségizett Szombathelyen, a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban.

Egyetem és munka

1979-ben szerzett diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, még az évben kezdett dolgozni a Zala Megyei Kórház Fül-orr-gégészet Osztályán.
1983-ban fül-orr-gégészetből, 1989-ben gyermek fül-orr-gégészetből szerzett szakorvosi képesítést.
Fő szakmai területe a gyermekkori halláskárosodások megelőzése, hallásszűrő vizsgálatok megszervezése valamint a halláscsökkenések műtéti kezelése volt.
17 év fül-orr-gégészeti osztályon végzett tevékenység után 1995-ben a Zala Megyei Kórház orvos-igazgató helyettesének, majd 1996-ban megbízott igazgatónak nevezték ki.
A megyei kórház szakmai színvonalának folyamatos javítása, valamint a kórház gazdálkodásának egyensúlyban tartása volt a legfőbb célkitűzése. Irányítása alatt az intézmény (Európában elsőként) minden tevékenységére kiterjedően ISO minősítést kapott, majd a minőségirányítás bevezetése és működtetése elismeréseképpen 2006-ban Magyarországon első egészségügyi intézményként Nemzeti Minőség Díjat.
Vezetői tevékenysége alatt kuratóriumi tagja volt a kórház munkáját segítő Ispita Alapítványnak és a Zalai Szemészetért Alapítványnak. Részt vett egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók oktatásában. Rendszeresen együttműködik civil szervezetek, egyesületek munkájának segítésében felvilágosító, szakmai előadások megtartásával.
2006-ban a SOTE Egészségügyi Menedzserképzésén egészségügyi szakmenedzser oklevelet szerzett.
18 éven keresztül volt tagja a Magyar Kórházszövetség elnökségének, mely funkció jó lehetőséget biztosított az egészségügyszélesebb körű megismerésére, a döntéshozókkal való tárgyalásokon aktív részvételre.
Az egészségügyben szükséges humán erőforrás biztosítása érdekében együttműködést alakított ki a Pécsi Tudományegyetemmel nemcsak az orvos-, hanem az egészségtudomány minden területét támogatva.
Ennek a koncepciónak támogatására 2011-ben a PTE Egészségtudományi kar Zalaegerszegi Képzési Központ Igazgatójává nevezték ki főigazgatói tevékenysége mellett.
Nyugdíjazásáig a Képzési Központban oktatói munkát végzett.

Díjak, elismerések

  • 2006. Alkotói díj  – Zala megyei Önkormányzat
  • 2014. Lokálpatrióta díj a városlakók javaslatára – Együtt Zalaegerszegért Egyesület

További információk:
Dr. Csidei Irén a Facebokon


Kapcsolódó oldal:
Előválasztási jelöltek Zala megye 1. választókerületében