Benke Richárd előválasztási képviselőjelölt

a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje

Benke Richárd vagyok, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Zala megyei területi igazgatója, illetve Zalaegerszeg Megyei Jogú Városának önkormányzati képviselője. Végzettségemet tekintve okleveles vidékfejlesztő agrármérnök vagyok, idén januárban végeztem a keszthelyi Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campuson.

A saját bőrömön érzem társadalmunk és generációnk problémáját: nincs jövőkép, nincs hosszútávú stratégia, amiért érdemes lenne itt maradni. Nem csoda, ha határmenti megyénkből drasztikus mértékben vándoroltak külföldre, vagy választották valamelyik nagyvárosunkat lakóhelyül. Főként szomorú ez számomra, hiszen fiatalként élek itt én is, és emiatt elsőkézből látom, hogy a vidéki élet gyönyörű, tele van lehetőségekkel és szépséggel, Zala megye pedig kiváltképp bővelkedik ezekben.

Az általános tendencia sajnos, hogy iskolák, óvodák zárnak be, központosítják az orvosi ügyeletet, fogorvos ritkán található, a gyógyszertár elvétve van nyitva (ha van még egyáltalán), a tömegközlekedés kaotikus, az utak zöme járhatatlan, az éttermek sínylődnek, a kocsmák pedig vagy bezárnak, vagy végnapjaikat tengetik.

A fiatalokat lehetőséghez és megélhetéshez kell juttatni. Ha értelmet és célt adunk nekik, itt fognak letelepedni és itt fognak maradni. Ha ezt sikerülne elérni, kialakulnának a közösségek, megteremtődne az önfenntartás, lenne piac helyi termékekkel, szükségessé válna mindenféle közszolgáltatás; és beindulna az élet!

Mindemellett a rendszerszintű korrupciót meg kell szüntetni, a megmaradt közpénzekből fejleszteni kell a településeket, valamint rendezni a béreket. Szükségszerű még visszaadni az önkormányzatok önrendelkezését, nemcsak szavakban, hanem valódi tettekben is.

Akkor mondanám magam igazán boldognak, ha a településeket járva azt látnám, hogy a termőföldek megtelnek élettel, a házak nem bedőlve roskadoznak elhagyatottan, az utcán pedig egyre több fiatallal, családdal köszönhetnénk egymásnak, akiknek az arcukon azt látnám; igen, jó itt élni!

Zalai fiatalként a minket érintő döntések meghozatalában szeretnék részt venni, hogy segítsem a megyénkben élő embereket abban, hogy olyan valódi jólétben élhessenek, amivel megalapozhatják a saját maguk és gyermekeik jövőjét.

További információk:
Benke Richárd a Facebokon


Kapcsolódó oldal:
Előválasztási jelöltek Zala megye 1. választókerületében