Frakciónk reagálása a polgármesteri járványvédelmi tájékoztatóra

Megjelent a polgármesteri tájékoztató az új járványvédelmi intézkedésekről képviselőtestület tagjaihoz is. Mivel a tájékoztató nyilvánosan megtekinthető polgármester úr Facebook oldalán, így a válasz is lehet nyilvánosságra hozzuk:

Tisztelt Polgármester Úr!

A negyedik hullám és a koronavírus megfékezése, terjedésének lassítása jelenleg kiemelkedően fontos mindannyiunk számára. Sajnálatos, hogy eddig nem vette komolyabban a kormányzat.

A távolságtartásra, maszk használatra vonatkozó döntésekkel természetesen egyetértünk, ezeket támogatjuk és az oltás felvételével együtt magunk is erre buzdítunk.

A 8. pontban írtakkal kapcsolatban – tudjuk, hogy ez kormányzati döntés- erős aggályaink vannak. Azt bizonyítják, hogy a kezdeti tendencia gyorsan megtorpant, nem sikerült a magyar emberekhez -a sok propaganda üzenet mellett- eljuttatni az oltás szükségességének üzenetét. Nem jutott el hozzájuk/hozzánk hiteles és pontos tájékoztatás.
A Kormánynak köszönhető, hogy az emberek oltásba vetett bizalma, a vírus létezésével szembeni szkepticizmusa egyre nagyobb mértékű!

“Felnőtt embereknek koronavírus ügyben előírni a kötelező oltást, én szerintem ez Magyarországon nem működik.”

Az idézet forrása semmilyen módon nem tekinthető a vírussal és járványkezeléssel kapcsolatban illetékes személynek. Sajnálatos, hogy mégis az ő kezében van minden döntés.

Üdvözlettel:

Keresztes Csaba (DK), Benke Richárd (Jobbik), Góra Balázs (MSZP)
önkormányzati képviselők,
Tiéd a Város Önkormányzati Képviselőcsoport

Szólj hozzá!