Gyűjtés a Zalaegerszeg főterét ábrázoló fotó felhasználási jogáért (lezárva!)

A gyűjtést 2020. október 13-án lezártuk!
Köszönjük a felajánlásokat!
Részletek ITT!


A Tiéd a Város Egyesület FELHÍVÁSA

Kedves Barátaink!

Városunk kulturális identitásának jelentős eseménye, hogy a közelmúltban egy kutató Párizsban a legkorábbiak közé tartozó fotót (dagerrotípiát) talált, amely Zalaegerszeg főterét ábrázolja. Ez a kép a múltunk reprezentánsa a korabeli Zalaegerszegi polgárokról, a ma itt élő polgároknak.

A Göcseji Múzeum átépítést követő nyitó installációját nehéz elképzelni e-nélkül az ábrázolás nélkül. A kép a Francia Fotográfiai Társaságé és a felhasználási jogot a múzeum megszerezheti. Költsége (kb. 700 ezer Ft) meghaladja a szoros költségvetést, a határidő már csak néhány hét és még hiányzik a jogdíj kifizetéséhez 350 ezer Ft.

Egyesületünk elnöksége felhívást intéz a tagjainkhoz és a mecénási szerepet kibővítve gyűjtést szervez, hogy a múzeum megnyitásakor ez a kép fogadjon mindnyájunkat.

Kérjük, hogy ki-ki anyagi lehetősége szerint segítsen, adjuk össze ezt az összeget. Ha barátaikat, kollégáikat is felhívják erre, akkor kisebb összegek befizetésével is tartani tudjuk a jó egyhónapos határidőt és november közepén az egyesület nyilvánosan átadhatja a múzeumnak a jogdíj hiányzó részét. (Túlfizetés esetén az év végi segélyprogramban használjuk a többletet jótékony célra) Bízva tagjaink kultúra iránti fogékonyságában a gyűjtést október 1-el indítjuk. A korábbiakhoz hasonlóan az egyesület alábbi gyűjtő számlájára várjuk a befizetéseket:

Számlaszámunk: 11749008-24910886
Közlemény: „FŐTÉR”

Tisztelettel és köszönettel:

Hartmann Miklós
elnök, Tiéd a Város Egyesület

Szólj hozzá!