Kérdések a kórház főigazgatójához a koronavírus kezeléséről – Zalaegerszeg

A Tiéd a Város Önkormányzati Képviselőcsoport önkormányzati képviselői (Benke Richárd -Jobbik-, Góra Balázs -MSZP-, Keresztes Csaba -DK-) kérdésekkel fordultak Dr. Halász Gabriellához, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatójához.
Szeretnénk, ha mindenki tiszta képet kaphatna a jelenlegi járványhelyzettel kapcsolatban, ezért a nyílt levelet az alábbiakban tesszük közzé.

Tisztelt Főigazgató Asszony!

A jelenlegi helyzetben fontosnak tartjuk, hogy a zalaegerszegi és Zala megyei lakosok pontos képet kapjanak a járványhelyzet részleteiről, ezért jelen levelünkkel kérdésekkel fordulunk Önhöz:

  1. Jelenleg van-e Zalaegerszegen és környékén koronavírussal fertőzött személy?
  2. Az Ön által vezetett intézményben hány tesztet végeztek az elmúlt héten a koronavírus kiszűrésére?
  3. Igaz-e az az értesülés, hogy a kórházi protokoll szerint minimum három tünetnek kell meglennie ahhoz egy betegen, hogy elvégezzék a koronavírus tesztet?
  4. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház fel van-e készülve a tömeges megbetegedések kezelésére?
  5. Hány darab lélegeztetőgép van a Zala Megyei Szent Rafael kórházban?
  6. Az intézményben az orvosok, nővérek és más dolgozók megfelelő védelmet kapnak a vírusfertőzéssel szemben?

Az ügy fontossága, a lakosság tisztánlátása és a járvánnyal kapcsolatos rémhírkeltések elkerülése végett kérjük lehetőségei szerint minél hamarabb válaszoljon.

Jelen levelünket pontokba szedve a www.tiedavaros.hu honlapon közzétesszük, természetesen így járunk el (ugyancsak pontokba szedve) válaszlevelével is.

A levél letölthető PDF formátumban ITT.

Szólj hozzá!