Élőben a közgyűlésről – 2020. március 5.

Turbó körforgalom Csács felé

Zalaegerszeg MJV Közgyűlése a Tiéd a Város képviselőcsoport támogatásával megszavazta azt a javaslatot, ami lehetővé teszi, hogy a városból Csács felé haladva a Tesconál lévő körforgalmat “turbósítani” (kétirányúsítani) tudjuk.

Már választási programunkban is felvetettük a mindennapos dugók megszüntetésének szükségességét.
Üdvözöljük, hogy Európai Uniós forrásból lehetőség nyílik a probléma megoldására és a közlekedési csomópont fejlesztésére.

Kapcsolódó előterjesztés: 26. napirendi pont

A Göcsei Múzeum igazgatójának felmentése (nyugdíjazása)

Zalaegerszeg MJV Közgyűlése egyhangúan támogatta Kaján Imre, a Göcseji Múzeum magasabb vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyának felmentéssel történő megszüntetését.

5 éven keresztül az Oktatási Bizottságban minden évben hallgattam igazgató úr éves beszámolóját. Ebből az derült ki számomra, hogy az intézményt nagyfokú szakmai elhivatottsággal vezette.
Kinyitotta a múzeumot és nyitott a gyerekek, fiatalok irányába is. Az utóbbi időkben finanszírozási problémák és a felújítás csúszása plusz feladatokat rótt rá, amiket szintén példaértékűen teljesített.
A Tiéd a Város Frakció, illetve az általunk képviselt politikai közösségek nevében köszönjük munkáját és jó egészséget kívánunk!
/Keresztes Csaba, frakcióvezető/

Újabb 7 településrészi önkormányzat alakult

Zalaegerszeg MJV Közgyűlése az elmúlt percekben újabb 7 településrészi önkormányzatot hozott létre.

Ezek a következők:
– Ebergény
– Gálafej
– Ola
– Ságod
– Pózva
– Kaszaháza
– Csács

A településrészi önkormányzatok megalakításával és az ezzel kapcsolatos nyilvánossággal kapcsolatban a februári közgyűlésen fejtettük ki álláspontunkat. Részletek: 11 településrészi önkormányzat alakult Zalaegerszegen

Élő közvetítés

Ma ülésezik Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése.
A napirendi pontok itt tálalhatók: http://kepviselo.zalaegerszeg.hu/napirend.php?id=112
Az ülést 9 órától élőben közvetíti a Zalaegerszegi Televízió.
Élő online adás: http://zegtv.hu/live/

Szólj hozzá!