Kampányzáró és sajtótájékoztató

2019. október 11-én, pénteken a Tiéd a Város Egyesület és a valódi ellenzéki pártok szövetsége kampányzártó rendezvényt tartott a zalaegerszegi Dísz téren.

Az eseményen Keresztes Csaba polgármesterjelölt tartott sajtótájékoztatót:

a Zalaegerszegi Televízió Híradójának beszámolója

Köszöntöm a sajtó megjelent képviselőit és mindazokat, akik részt vesznek mai, kampányzáró sajtótájékoztatónkon!

A 2019-es önkormányzati választás végére értünk, most vasárnap Zalaegerszegen polgármesterjelöltet és önkormányzati képviselőjelölteket választunk.

A nyáron az ellenzéki pártok nyilatkozatot írtak alá az együttműködés szükségességéről, ezután bejelentettük a Tiéd a Város Egyesület megalakulását, majd augusztus közepén a nyilvánosság számára is egyértelművé tettük, hogy a valódi ellenzék közösen, a Tiéd a Város Egyesülettel karöltve indul az idei önkormányzati választáson.

Az egyesület mellett a Demokratikus Koalíció, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Lehet más a politika jelölőszervezetként vesz részt a szövetségben. Rajtuk kívül a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogat bennünket.

A kampány végéhez közeledve, az ellenzéki oldal polgármesterjelöltjeként szeretném nyilvánosan is megköszönni minden pártnak, pártvezetőnek és aktivistának a kemény munkát és azt, hogy ezek alatt a hetek és hónapok alatt erős egységgé kovácsolódtunk. Öröm volt velük együtt dolgozni és megtiszteltetés, hogy a következő öt évben velük dolgozhatok együtt Zalaegerszeg és a zalaegerszegiek szolgálatában.

Hatalmas ellenszélben dolgoztuk, hiszen láthatóan nem állt rendelkezésünkre olyan anyagi forrás, mint amit a másik oldal felmutatott és a helyi és országos, a Fidesz kezében lévő sajtó sem segítette a helyzetünket.
Tisztességes kampányt folytattunk. Amellett, hogy felhívtuk a figyelmet a javítandó és a helytelen dolgokra, bemutattuk, hogy miként képzeljük el a szabad Zalaegerszeget, a Fidesz fenntartóságából kiszabadult Zalaegerszeget.

Vasárnaptól, változás esetén megszűnnek a politikai kivételezések. Senki nem kerülhet sem hátrányba, sem előnybe politikai hovatartozása alapján. Az önkormányzati vállalkozásoknál nem a lojalitás, hanem a szakmaiság fog számítani. Az emberek és a vállalkozások között nem fogunk politikai alapon különbséget tenni.
Szociálisan érzékeny, az oktatásra, a kultúrára figyelő várost fogunk építeni. Olyat, ahonnan a pártpolitika egyik napról a másikra kivonul.
Folyamatosan kapcsolatot fogunk tartani a zalaegerszegiekkel. Leendő önkormányzati képviselőink nem csak a kötelező fogadóórákat fogják megtartani. Azokon kívül keresni fogják a lehetőséget a lakókkal való folyamatos kapcsolattartásra.

Hangsúlyozzuk, hogy mi nem csak a választási kampányban fogunk figyelni az emberek igényeire. Nem csak a választási kampányban fogunk utakat, járdákat, tereket és parkolókat felújítani. Ezeket is és a faültetést is az öt éves ciklus egészében fogjuk végezni.

Összegzésként: arra kérünk mindenkit, aki vissza szeretné venni a Fidesztől Zalaegerszeget, hogy jöjjenek el vasárnap és szavazzanak a Tiéd a Város Egyesület és a valódi ellenzéki pártok jelöltjeire.

Köszönöm, hogy itt voltak!

Szólj hozzá!