Programbemutató – Hartmann Miklós egyesületi elnök gondolatai

Hölgyeim és Uraim!

A következő ciklusra megválasztjuk, hogy kik vezessék a várost, kik képviseljék a döntéseknél a véleményünket. A választó a megválasztottak kezébe nem hatalmat, előjogokat ad, hanem felelősséget. Annak terhét, hogy alázattal, tisztességgel szolgálják a közösséget. Ha ezt teszik, akkor viszonzásul megbecsüljük őket.

Úgy látjuk, hogy a jelenlegi ciklus képviselő testületében ez nem így valósult meg. Reprezentatívabb önkormányzásra van szükség, vagyis a testületbe szélesebb körből, új arcok jelenjenek meg. A programunkkal üzenjük a választónak; Nem igaz, hogy csak akkor kaphat jó iskolát a gyereke, jó állást a férje, vagy felesége, új járdát az utcája, akkor pályázhat sikerrel a vállalkozása, ha egy hatalmon lévő párt heroizmusához kötődő személyt választ. Mert ez hazugság! Nyílt zsarolás, ami a megfélemlítésen alapul.

A politika valójában az egyszerű embereké, a választóké, nem a joggal és hatalommal felkenteké, még kevésbé az azzal visszaélőké. A korrupció minden mérés szerint jelentős mértékű, és ezt a józanul gondolkodó polgár csendben, vagy nyíltan, félelemmel, vagy bátran, de elutasítja.

Adjunk esélyt annak, hogy a választás tiszta lesz, vagyis van értelme eljönni a szavazófülkéig. Ott lesznek a delegáltjaink, és együttműködünk. Mindenkit bíztatunk, hogy jöjjön el, adja szavazatát jelöltjeinkre.

A programunkat részletesen Keresztes Csaba polgármesterjelöltünk mutatja be. A programunk tárgyilagos, mindenkié, aki józanul belátja, hogy csak a rendelkezésre álló forrásokból lehet várost építeni, működtetni, de ezeknek a forrásoknak nem egy kivételezett réteg pozícióját, hanem minden zalaegerszegi polgárt kell szolgálnia. Ma jórészt egy kormányzó párt dönt mindenben, és időnként ebből erednek a hibák. A defacto egypártrendszer nem vált be sem az ország, sem az önkormányzat működésében, a tiszta közélethez reprezentatív képviseleti rendszer kell. Most itt a lehetőség, hogy ezt megteremtsük, és a programot megvalósítsuk. A TIÉD A VÁROS Egyesület elnöksége bízik abban, hogy a polgárok bátran és bölcsen döntenek a választáson.

Hartmann Miklós
elnök, Tiéd a Város Egyesület

Választási programunk

Szólj hozzá!