Újabb négy képviselőjelöltet mutattunk be Zalaegerszegen

2019. augusztus 9-én, pénteken a Tiéd a Város Egyesület és a valódi ellenzéki pártok nevében újabb négy képviselőjelöltet mutattunk be a helyi sajtó képviselőinek és rajtuk keresztül a zalaegerszegi lakosoknak.

Keresztes Csaba polgármesterjelölt bemutatáskor elmondott gondolatai:

Egy héttel ezelőtt a Tiéd a Város Egyesület elnöke bemutatta polgármesterjelöltünket és négy önkormányzati képviselőjelöltünket. Ők azok a jelöltek voltak, akiket a helyi sajtó már jól ismert eddig is, hiszen mindegyikük egy országos párt helyi szervezetét vezeti Zalaegerszegen.

A múlt héten bemutatott képviselőjelöltek a következők voltak:

  • Dr. Paksy Zoltán, 4. választókerület (Belváros északi része)
  • Góra Balázs, 6. választókerület (Gasparich utca – Vizslaparik út – Platán sor közötti rész)
  • Benke Richárd, 8. választókerület (Landorhegy belső része)
  • Keresztes Csaba, 11. választókerület (Kertváros déli része)

A széleskörű politikai szövetség polgármesterjelöltjének személyemet választotta a közösség.

Az idei önkormányzati választásokon történelmi jelentőségű együttműködés jött létre Zalaegerszegen (és több más városban). A ma kormányzó, és véleményünk szerint hatalmukkal visszaélő többség ellenzéke egységet alkot.

Ezzel a szövetséggel nagyobb célokat tűztünk ki magunk elé, mint az elmúlt önkormányzati választások alkalmával. Azt szeretnénk, ha az egyéni választókerületekben induló képviselőjelöltjeink jelentős része a következő közgyűlés tagja lenne, egyéni körzetbeli választási győzelmük eredményeként.

Azt szeretnék, hogy e széles együttműködés, a város polgárainak támogatásával többséget szerezzen a közgyűlésben. Ezáltal fogjuk megújítani a városi közéletet, aminek eredményeként pedig meg fognak szűnni a pártközpontból kiadott utasítások végrehajtásai.
Nem szeretnénk többet olyat ebben a városban, hogy egy, a többség számára kényelmetlen szavazást bohózatba illő módon és felsőbb politikai utasítás hatására 24 órán belül meg kelljen ismételni.
(Aki nem tudná: tavaly az egyik közgyűlésen a Fideszes képviselők szavazatával a közgyűlés támogatta, hogy a város kérje ki az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentését a zalaegerszegi közvilágítás ügyében, majd másnap egy új szavazást tartva visszavonták ezt a határozatot és megszavazták, hogy a város NE kérje ki ezt a jelentést és NE hozza nyilvánosságra.)
Azok a városvezetők és azok a képviselők, akik a tavalyi év során ebben a „játékban” részt vettek, szégyent hoztak a jogállamiságra és Zalaegerszegre.

Az új közgyűlésnek számos, a mai hatalom számára kényelmetlen döntést kell meghoznia. Vizsgálóbizottság fog foglalkozni a közvilágítás problémájával, a tesztpálya földügyeivel, a Kossuth Lajos utca most is rossz állapotban lévő burkolatával, valamint az elmaradt, módosított vagy éppen túlárazottan megvalósuló fejlesztésekkel.

Az új polgármester és az új közgyűlés nemcsak, hogy nemet fog mondani a politikai kivételezésekre, egyenesen tiltani fogja azokat.

Pletyka szintjén sem fog olyan történet keringeni a városban, hogy egy közintézmény törvényi kötelezettség miatt meghirdet egy állást, de már az elején meg is mondják nekik, hogy kit kell felvenni az adott pozícióra.

A most bemutatásra kerülő jelöltek önkormányzati képviselőként nem pártutasításokat vagy kormányzati utasításokat fognak végrehajtani, hanem minden zalaegerszegi érdekeit fogják képviselni.

A tisztesség, az átláthatóság és a valódi népképviselet fogja jellemezni leendő, többségi frakciónk működését.

1-es választókerület: Nagy Dezső József

Nagy Dezső nyugdíjas, egy leány és kettő fiú gyermeke, valamint egy leány és egy fiú unokája van.
Legmagasabb iskolai végzettségét a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Főiskolai Karán szerezte, végzettsége karbantartó üzemgépész üzemmérnök.
Nagy örömére munkahelyein a tanult és szeretett szakmájában tudott dolgozni, mint a Kerámia és Cserépkályhagyár, a Zalazöldért, a Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Intézete. Utóbbi helyen műszaki osztályvezetőként, a nagy változások korával nagy munkák részese volt.
A fentieken kívül vezetett még veszélyes hulladék ártalmatlanító üzemet, az utolsó munkahelye az AquaCity volt. Célja, hogy az 1-es választókerület egy nyugodt, élhető, zöld területeit óvó városrész legyen. Fontos célja Andráshida és Szenterzsébethegy úthálózatának javítása -Erzsébethegyen teljeskörű felújítása-, a közösségi területek funkciónak bővítése. Munkáját a választókerületekben élőkkel és az itt működő településrészi önkormányzatokkal szoros kapcsolatban kívánja végezni. Természetesen nem nézve azt, hogy ki milyen politikai oldalhoz tartozik.

5. választókerület: Lakos Sándor

Lakos Sándor 65 ve él Zalaegerszegen, ebből 25 évet páterdombi lakosként töltött. Első munkahelye is a Páterdombon volt, a Szállítógép gyárban dolgozott. Édesanyja a Petőfi iskolában tanított, így több generációt ismer a településrészen.
Érettségi után közgazdász diplomát szerzett, majd utána szakközgazdász lett.
Nős, két fia van.
1991 óta vállalkozó, kőfaragó ipari vállalkozása volt.
Javítana a közlekedési problémákon. Szeretné, ha a Páterdombról könnyebben meg lehetne közelíteni a városközpontot.
Fontosnak tartja az idősekkel való törődést, az időseknek nyújtott szolgáltatások javítását, az egész választókerületben és a városban.
A településrészek fejlesztését a lakókkal és a településrészi önkormányzatokkal közösen képzeli el.

9. választókerület: Monek József

Monek József 1963-ban született Zalaegerszegen. A Zrínyi Miklós gimnáziumban érettségizett. Az élet több területén szerzett végzettséget, többek közt a gépiparban, mint szerszámkészítő, az elektronikában, mint számítástechnikai műszerész. Gazdasági informatikusi felsőfokú végzettségét a Berzsenyi Dániel főiskolán végezte. 2002-óta a minőségbiztosítás területén dolgozik.
1989-ben részt vett az ellenzéki erők munkájában, megalakította a Szabadságpárt Zala megyei szervezetét. Felismerve, hogy a rendszerváltás nem történt meg csak hatalomváltás következet be, 1998-ban az aktív politizálástól visszavonult. Azóta egyik pártnak sem tagja.
Családja politikai üldöztetése miatt tagja a POFOSZ Zala megyei szervezetének.
Megválasztása esetén azért fog dolgozni, hogy a 9-es választó kerületben található közintézmények (Zala Megyei Szent Rafael Kórház, Mindszenty iskola, Szent László úti óvoda, Liszt Ferenc iskola, Köztársaság úti rendelő) a 21. századnak megfelelő feltételek mellett tudjanak működni. Városi programunkhoz kapcsolódóan fontosnak tartja az utak és járdák állapotának javítását, a zöld területek megóvását, valamint a parkolási gondok mielőbbi megoldását.

10. választókerület: Szabó Katalin

Szabó Katalin a 10-es körzetben, egy kertvárosi kertes családi házban él kisgyermek kora óta. Így nagyon jól ismeri a választókerületét. Általános és középiskolai tanulmányait Zalaegerszegen végezte.
Egyetemi végzettséggel rendelkezik, szakképesítése: óvónő, tanító és pedagógia szakos tanár.
Dolgozott óvodapedagógusként és tanítóként, 1997-től a Csertán Sándor Általános Iskola intézményvezetője.
Közéleti szerepvállalásai:
1994-1998 között országgyűlési képviselő
2002-2006 között önkormányzati képviselő Zalaegerszegen
2006 óta, több cikluson keresztül Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének külsős bizottsági tagjaként aktívan tevékenykedik az oktatás, kultúra, sport és ifjúsági ügyek területén.

Több civil szervezetben (egyesület, alapítvány) tevékenykedik.

(A képen: Monek József, Nagy Dezső József, Szabó Katalin, Lakos Sándor | Fotó: a Zalaegerszegi Televízió Youtube csatornája)

A sajtótájékoztatóról a Zalaegerszegi Televízió Híradója is beszámolt:

Kiegészítés: Természetesen a “politikai tisztogatás” kifejezés nem hangzott el a sajtótájékoztatón. A “városi közélet megtisztítása” került megemlítésre, ami számunkra azt jelenti, hogy megszűntetjük a politikai kivételezéseket és nem pártpolitikai alapon fogunk személyi döntéseket (sem) hozni. 

Szólj hozzá!